Overzicht van alle workshops

Basis verstelwerk
  In deze lessen leer je hoe je kleine verstellingen aan kleding zelf  kunt doen:   Broek inkorten (met en/of zonder behoud van de originele onderkant) Scheur in jeans herstellen Broek in taille versmalle ... (meer lezen)
65,00 €
Jeansrok
We maken een jeansrok van nul, d.w.z. dat je de rok helemaal aan je eigen maat kunt aanpassen.     Wat je leert: patroontekenen basisrok, aanpassingen tekenen specifiek voor een jeansrok (d.w.z. een inzetstuk achteraan, nepe ... (meer lezen)
125,00 €
Kerstboomfeetje
    Een kerstfeetje op een ouderwetse wasknijper: zo klaar om in je boom op een tak vast te zetten.      
49,00 €
Kerstfiguren in droogvilttechniek
  Maak je eigen prachtige kerststalfiguren (ongeveer 12 cm) in droogvilttechniek: Jozef, Maria en het kindje.   (deze is slechts een voorbeeld, maar het geeft een (mooi) idee)
52,00 €
Kinderen naaien met de naaimachine
We beginnen met eenvoudige werkjes, zoals zakjes, boekenleggers, rokjes, shortjes, en zo veel meer. Je leert recht naaien, hoekjes maken, patronen op stof leggen en met naadwaarde uitknippen en andere basistechnieken.   Er is k ... (meer lezen)
vanaf 95,00 €
Naai-driedaagse voor kinderen en jongeren
Drie dagen naaien, met de machine en met de hand, aan een paar dingen waar je echt iets aan hebt: een buff, een muts en een zwem/gymzak.
99,00 €
Naaien voor dummies
Ook al heb je nog nooit genaaid, je gaat toch buiten met 2 handige zakjes en heel wat tips en tricks om zelf aan de slag te gaan.   We beginnen met het leren kennen van jouw naaimachine: inrijgen, spoelen opwinden, verschillen ... (meer lezen)
99,00 €
Open atelier
  Tijdens deze workshop kan je vrij aan de slag met eigen werk waarbij je wat steun, hulp en/of aanmoediging nodig hebt. Dat kan zijn:   hulp bij het overtekenen / patroon aanpassen hulp bij het uitleggen van de pa ... (meer lezen)
85,00 €
Originele kerstversiering met gerecycleerd materia
    De mogelijkheden in kerstversiering zijn eindeloos. Met gerecycleerd materiaal maken we een paar originele, duurzame en opvallende kerstversieringen.
45,00 €
Placemat in patchwork met verstekhoeken
  Smuk je (kersttafel) op met zelfgemaakte placemats of tafellopers.   Zoek restjes geweven katoen bij elkaar en naai ze samen tot een mooi lapje. Kies de kleuren die passen bij je interieur/servies/tafellaken of laat je cre ... (meer lezen)
42,00 €
Transparantje maken
Een transparantje is een raamversiering dat is opgebouwd uit verschillende lagen semi-transparant gekleurd papier. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en met nauwkeurig knip- en plakwerk is een mooi resultaat gegarandeerd!  J ... (meer lezen)
50,00 €
Workshop waldorfpoppen of seizoensfiguren naaien
  Tijdens de les kan je kiezen welke pop je maakt: een pop voor elke leeftijd of een seizoensfiguur.   Voor alle poppen geldt dat je begint met een hoofdje: los van de grootte worden die allemaal op ongeveer dezelfde man ... (meer lezen)
99,00 €

Wat cursisten zoal maakten

Hier ziet u een paar voorbeelden van wat cursisten zoal maakten. Onderaan staat een filmpje van een 'paddestoel'-carroussel.