Waldorfpoppen

Zonnekindpoppen - ook wel Waldorfpoppen genoemd - zijn poppen die gemaakt zijn van stof en opgevuld met echte schapenwol. Daardoor voelen ze zacht aan en - aangezien wol de eigenschap heeft om warmte vast te houden - ook warm.

 

In elke leeftijdsfase speelt een kind anders en zal het ook ander speelgoed nodig hebben. De waldorfdpoppen vormen een reeks. Hoe ouder het kind, hoe meer vorm de gestalte van de pop kan hebben. 

 

In de reeks van zonnekindpoppen zijn er 5 poppen die aangepast zijn aan de leeftijd:

 

 

De wiegenlap is de pop die bij de geboorte kan gegeven worden.

 

Net zoals de baby bestaat dit popje bijna uitsluitend uit 'hoofd'. Dit popje is gemaakt in een zachte stof die de baby graag in zijn/haar handje houdt.

 


 

De knuffelpop kan rond de eerste verjaardag.

 

Deze pop is een spiegel van het kind op een moment dat het begint te stappen: armen en benen zijn uitgesproken aanwezig en zijn gemaakt in een decoratieve, zachte stof. De kinderen zijn nog te klein om uitgebreid poppetjes aan en uit te kleden, maar het is mogelijk om het popje een los hesje aan te doen.

 

het popje is ongeveer 20 cm lang.

 


 

 

De lijsjespop

 

Als een kind 3 wordt kleedt het graag de pop aan en uit.

Het kind speelt met deze pop zijn/haar belevingen na: de pop wordt als het ware het kind dat verzorgt, gevoed, gebaad en te slapen gelegd wordt. 

 

De pop is ongeveer 40 cm lang.

  

 

De ledematenpop

 

Deze pop is even groot als de lijs en is geschikt voor dezelfde leeftijd, maar heeft scharnierarmen en -benen waardoor ze zelfstandig kan zitten.

 


 

 

De babypop

 

Deze pop is voor echte poppenmoedertjes.

 

Ze is ongeveer 55 cm lang.