Vogel hanger

Download
patroon vogel.pdf
Adobe Acrobat document 133.2 KB

 

Nodig:

Voor je begint:

Als je het patroon op de vilt overtekent, spiegel je patroontje altijd zodat de eventuele tekenlijnen naar binnen vallen. Knip dus voor elke vogel een gespiegeld lijfje en telkens gespiegelde vleugels per grootte van vleugel.
Neem telkens 2 draadjes van het 6-draads dmc-garen.Gebruikte steken: ik heb alles met de festonsteek in elkaar genaaid. Je kunt de vleugels ook met een klein rijgsteekje naaien.
Bekijk waar je de slinger wilt hangen en bepaal hoe veel vogels je nodig hebt. Hoe?

Teken het patroontje van de vogel en de 2 vleugels over op de vilt. 

Knip op de lijn uit: wat je knipt is wat je ziet, doe dit dus netjes.

Naai eerst de kleine vleugels op de grotere en naai daarna de grote vleugel op de juiste plaats op de vogel. 

Naai op de plaats van de ogen een kleine zwarte kraal of maak met een dikkere zwarte draad een frans knoopje als oogje.

Naai nu de 2 helften van de vogel tegen elkaar. Als je bijna helemaal rond bent vul je het lijfje een beetje op met wat wol. Naai verder dicht en hecht af.

Neem een stevige draad zo lang als je de hanger wilt hebben + ongeveer 10 cm.

Maak onderaan eventueel een belletje aan de sterke draad. Zonder belletje leg je een stevige knoop. Rijg nu met een lange naad een eerste vogel over de draad: steek onderaan in het midden in en kom bovenaan op de rug er weer uit. Zorg er voor dat de vogel recht hangt. Bepaal hoeveel plaats je tussen de vogels wilt hebben en leg daar opnieuw een dikke knoop in de draad. Rijg een tweede vogel over de draad. Ga zo door tot alle vogels op de draad geregen zijn. Leg bovenaan een lus om slinger op de hangen.