Zo leer je me een beetje kennen

 

 

 

 

 

Als kind was ik al erg geïnteresseerd in handwerk en deed dit – naast jeugdbeweging en intensief sporten – vrij veel. Ook als jong volwassene was ik steeds aan het breien en waagde ik me graag aan moeilijke patronen. Met de geboorte van de kinderen keek ik er naar uit om zelf kinderkleding te maken en volgde 4 jaar cursus. Met die kennis maakte ik jarenlang alle kleding voor mijn 3 oogappels (broeken, truien, vesten, jassen, kleedjes,…). Ook probeerde ik voor mezelf wat te naaien, wat met vallen en opstaan wel lukte.

 

Ongeveer 20 jaar geleden kwam ik in een groepje terecht waar poppen voor een goed doel werden gemaakt. Mijn interesse in naaien en mijn enthousiasme om nieuwe oorden te verkennen en uitdagingen aan te gaan, maakten dat ik al snel de technieken onder de knie had. Aangezien het niet zo vanzelfsprekend was om aan materiaal te komen, begon ik een eigen winkeltje en stortte ik me in het avontuur van het zelf les geven.

 

De veranda achter ons huis werd omgetoverd en de wekelijkse cursussen liepen goed. De ruimte bleek al snel te klein en in 2013 besloten we om uit te breiden. De vergroting van de ruimte maakte dat ik ook mijn kennis in andere technieken voortaan kon doorgeven: naaien, breien, vilten, spinnen,…

 

Na 10 jaar handwerkles in de steinerschool van Wijgmaal (Leuven) gegeven te hebben, verlegde ik in januari 2019 mijn focus volledig op mijn atelier. Dit houdt in dat ik nu workshops geef (waldorfpoppen maken, seizoensfiguren maken, naailes (voor kinderen en volwassenen), een breicafe,...), waldorfpoppen maak en verkoop en kleding verstel.