Eenvoudig gebreid konijn

Wat heb je nodig:

 

restje wol in een konijnenkleur

restje zwarte wol

aangepaste breipriemen

dikke naald

schaar 

vulwol


1. Brei een vierkant lapje. De grootte van het konijn hangt af van de dikte van de wol en van de hoeveelheid steken. Dit konijn is gemaakt met wol voor breipriemen nr. 3 en ik heb 24 steken opgezet en 42 rijen ribbelsteek (= altijd recht breien) gebreid.

 

2. Trek een rijgdraad op de aangegeven plaats: begin in het midden van een horizontale kant, ga schuin naar een verticale rand en kom uit op ongeveer 1/3 van het lapje, ga horizontaal naar de andere kant en weer terug naar het begin. Doe dit met draad in dezelfde kleur als het konijn en knip de draad lang genoeg zodat je er nadien nog verder kunt mee naaien.

 

3. Trek de draad zo aan dat je twee oren verkrijgt maar laat een opening om het kopje op te vullen.

 

4. Vul het hoofdje op met schapenwol en trek het nekje eventueel nog een beetje aan voor je de draad vastknoopt.

5. Naai het 'ruggetje' van in de nek met de rijgdraad dicht tot beneden. Gebruik bij voorkeur een onzichtbaar ik-en-jijsteekje. Leg een knoopje maar knip de draad nog niet af. Vul nu het konijntje op met wol en duw die goed op zijn plaats zodat je lapje er als een konijn gaat uitzien. 

 

6. Rijg verder met de draad rondom de onderkant en trek aan. Maak een knoopje, maar knip de draad nog niet af.

 

7. Bepaal met 2 gelijke zwarte kopspelden de plaats van de ogen. Gebruik zwarte wol om met een frans knoopje oogjes te naaien.Trek hierbij de draad een beetje aan zodat de ogen iets naar binnen vallen en de kop een typische konijnenvorm krijgt.

 

8. Maak - eventueel met behulp van een vork - een klein pomponnetje en zet het vast met de draad waarmee je het konijn in elkaar naaide.