Poppen en seizoensfiguren

Waldorfpoppen

 

 

 Al vele jaren gaat mijn hart uit naar het maken van deze poppen.  

 

 

Bij alle volkeren en in alle tijden vinden we poppen. Een pop verbeeldt datgene, wat we als beeld van de mens beleven.

Waldorfpoppen zijn poppen om mee te spelen, om van te houden en mee te knuffelen. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en worden gevuld met gewassen en geplozen schapenwol, waardoor ze zacht en warm aanvoelen. De tricot waarvan deze poppen zijn gemaakt is er in verschillende warme huidtinten. Het hoofd staat stevig op de romp, de armen en benen zijn beweeglijk. Details zoals oren, neus, vingers, tenen en navel worden bewust weggelaten, om het kind te stimuleren zijn fantasie te gebruiken.

 

De poppen zijn speciaal ontworpen om het kind de mogelijkheid te bieden met de pop alle soorten gevoelens uit te spelen. Ze zijn veilig en knuffelsterk.

De gezichtsuitdrukking van de poppen is neutraal en vaag aangebracht, meestal met kleurpotlood. Het kind wordt in zijn fantasie aangesproken om de pop te laten lachen, huilen of slapen.

 

Uit 'basishandleidingzonnekindpoppen.nl'

 

 

Bezoek de webshop om een idee te krijgen van wat er zoal mogelijk is. Vind je niet wat je zoekt? Laat het me weten, dan bekijken we samen of ik je kan helpen.

 

 

Seizoensfiguren

 

 

 

Breng het ritme van het jaar in huis en beeldt het uit door middel van kleine popjes die verwijzen naar bloemen, seizoenen, weer, dieren, jaarfeesten, ...

 

 

Meer voorbeelden vind je in de webshop