Kinderen naaien met de naaimachine

We beginnen met eenvoudige werkjes, zoals zakjes, boekenleggers, rokjes, shortjes, en zo veel meer. Je leert recht naaien, hoekjes maken, patronen op stof leggen en met naadwaarde uitknippen en andere basistechnieken. Er is ruimte voor eigen inbreng en een grote keuze aan projecten.

Mijn motto is: ik probeer de kinderen te helpen maken wat ze graag maken (binnen de perken van het mogelijk natuurlijk ;-)

  

Er zijn 2 groepen, eentje van 13u30 tot 15u en eentje van 15u15 tot 16u45.

 

Let op:  je schrijft in voor een reeks en er is geen terugbetaling voor gemiste lessen (tenzij je voor de inschrijving laat weten dat je een les zult missen, dan krijg je korting bij inschrijving voor een volgende reeks).

 

 

176,00 €

  • Beschikbaar

Wie

Meisjes en jongens die heel erg graag willen leren naaien, vanaf 10 jaar.

Wanneer

8 woensdagen, van 17 april 2024 t/m 12 juni 2024 

Wat breng je mee

Je eigen naaimachine (of een geleende) als dat kan. Kan dat niet,  heb ik er een aantal in het atelier die kunnen gebruikt worden. Als je je eigen naaimachine wilt gebruiken en die moeilijk kunt verplaatsen, is het mogelijk om ze in het atelier te laten staan.

Kom je de eerste keer: de handleiding van je machine

 

Wat je nog meer moet weten

Er is keuze uit een aantal kleine projecten en het materiaal is hiervoor aanwezig. Om het aanleren van naaitechnieken te vergemakkelijken, werken we in het begin enkel met (dunne) niet-rekbare katoentjes.

 

Daarna kan er overgeschakeld worden (in overleg) naar een meer uitdagend werkje, waarvoor je zelf stof voorziet.

 

 

Toch een extra woordje uitleg hierbij. Het is  moeilijk voor niet-naaiers om in te schatten hoe lang je werkt aan een project. Sommige werkjes lijken gemakkelijk, maar een naaiwerkje maken is meer dan naaien: je moet een patroon nauwkeurig overzetten op stof, er moet (meestal) naadwaarde bij getekend worden, daarna moet het netjes uitgeknipt worden en dan pas kunnen we gaan naaien. Zelfs voor een eerste eenvoudige werkje wordt er zelden in de eerste les genaaid. Onnodig te zeggen dat wie graag kleding maakt, daar best een les of 5 voor rekent (waarvan 1 tot 2 lessen alleen besteed worden aan het overtekenen en uitknippen van het patroon) en de tijd en moeite neemt om alle stappen zorgvuldig te doorlopen.