poppen

Zonnekindpoppen

Zonnekindpoppen - ook wel Waldorfpoppen genoemd - zijn speelpoppen die gemaakt zijn          van stof en opgevuld met echte schapenwol. Daardoor voelen ze zacht aan en - aangezien  wol de eigenschap heeft om warmte vast te houden - ook warm. De gezichtsuitdrukking is sober gehouden, zodat het kind al spelend al zijn emoties op de pop kan projecteren.

De poppen weerspiegelen in hun uitvoering het ontwikkelingsstadium van het kind: vooral hoofd voor de baby, aanzet van ledematen vanaf 1 jaar, een pop die aangekleed kan worden vanaf 3 jaar enz.

 

          Als je wilt gaan voor duurzaam, zacht, verantwoord,

origineel en uniek speelgoed

 


Variatie op zonnekindpoppen: voor de baby

 

 

Een babypopje heeft niet veel meeer dan een gezichtje en een hint van ledematen nodig. Zachte stof en hoge knuffelwaarde doen de rest.

 

 Hier vind je popjes die geschikt zijn voor baby's.


Variatie op zonnekindpoppen: vanaf 1 jaar

 

 

 

 

Rond de eerste verjaardag begint een kind te lopen. Daar past een popje bij dat ledematen heeft, maar dat verder een vast pakje draagt in zachte stof.

 

 Hier vind je een overzicht.Variatie op zonnekindpoppen: vanaf 3 jaar

 

 

 

 

Vanaf 3 jaar krijgt de pop een lijfje in tricot en kleedjes die aan en uit kunnen.

OverzichtVariatie op zonnekindpoppen: Kabouters

 

 

 

 

 

De basis voor het hoofdje is altijd hetzelfde, maar dan kan je alle kanten op. Een kabouter is een dankbare pop voor groot en klein, jongens en meisjes. Wegens het losse haar van de baard is een kabouter niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.


Variatie op zonnekindpoppen: Ander

 

 

Je kunt oneindig varieren in het maken van poppen die toch een mooi rond hoofdje hebben dat opgevuld is  met echte schapenwol.

 

Een handpop voor de poppenkast, een staanpopje voor een poppenhuis, een sierpop, ...

 

Hier vind je er een paar.

 

Voor meer info en mogelijkheden mag je me altijd mailen