Placemat in patchwork met verstekhoeken

Placemat in patchwork met verstekhoeken

 

Smuk je (kersttafel) op met zelfgemaakte placemats of tafellopers.

 

Zoek restjes geweven katoen bij elkaar en naai ze samen tot een mooi lapje. Kies de kleuren die passen bij je interieur/servies/tafellaken of laat je creativiteit de vrije loop en maak er een bont geheel van. 

Als het patchworklapje klaar is, strijken we er volumevlies achter en tenslotte zetten we er een mooie achterkant tegen en werken de hoeken af volgens de regels van de kunst. Wie snel is kan eventueel een tweede maken/beginnen.

 

 

42,00 €

  • Beschikbaar

Wie

Ervaring nodig

Wanneer

Maandagen 5 en 12 december, telkens van 19u30 tot 21u30

Wat breng je mee

  • je eigen naaimachine: het is een voordeel om op je eigen machine te werken. Heb je er geen of kan je ze moeilijk vervoeren: dat is geen probleem, ik heb er 3 ter beschikking. Je kunt er best eentje reserveren, anders loop je de kans dat er geen meer over is!
  • restjes stof voor het patchwork: gebruik hiervoor lichte katoen, alle stofjes van dezelfe dikte (geen tricot). Wie nog nooit patchworkte, kan best beginnen met het aan elkaar zetten van vierkantjes. Wie het al wel deed kan meer ingewikkelde figuren maken. Breng genoeg mee (vb. voor een patchworklap van 28 cm x 21 cm heb je 12 lapjes van 9 cm x 9 cm nodig). Je maakt je lap zo groot als je wilt (het kan ook een tafelloper zijn) en de grootte van de vierkantjes kan je ook kiezen (houd wel rekening met de naadwaarde van 1cm rondom het lapje, en misschien wil je er wel meerdere maken...)
  • een halve meter dun geweven katoen (voor de achterkant en randen)