Mondmaskers aan 5 euro

Ik maak de mondmaskers volgens de aanwjzingen van FOD gezondheid. Meer info over deze maskers vind je op www.maakjemondmasker.be (zie foto hierboven). Alle stoffen die ik gebruik zijn dichtgeweven katoen die op 95 graden zijn voorgewassen. Het masker is gedubbeld zodat er een filter in past. Met dit patroon kan je ook zelf aan de slag.

 

Ik voorzie de maskers van linten. Het kan ook met elastiekjes (achter de oren of achter het hoofd), maar elastiek kan je niet heet wassen zonder dat het zijn 'rek' verliest.

 

Er bestaat ook een ander patroon voor mondmaskers, namelijk eentje dat al een ronde vorm heeft en zonder plooitjes. Hiervan wordt gezegd dat het door de naainaad midden vooraan minder bescherming biedt. Dit is nochtans een masker dat door een dokter in Hongkong werd aangeraden (zie foto hieronder). Het patroon daarvoor vind je hier.

 

Ik ben echter geen viroloog en kan dan ook geen sluitende uitspraken doen over welke soort best is.

 

Wie mondmaskers wil bestellen, kan dit doen via mail. De info die ik nodig heb is de hoeveelheid, de maat (kind of volwassene), of het met elastiek of lint moet, welke vorm, eventueel een kleurvoorkeur (ik heb een voorraadje stofjes maar kan niets beloven).