Omslag voor de winkelkar

 

 

 

 

Corona-proof winkelen met deze wasbare grip. Maak er eentje voor iedereen in je familie en je bent al weer een beetje veiliger!


Wat heb je nodig?

Lapje van 60 cm x 30 cm katoen

lapje van 58 cm 28 cm badstof (vb. oude handdoek)

60 cm velcro om te naaien

Hoe ga je te werk?

Nadat je de twee lappen op maat hebt uitgeknipt, leg je ze op elkaar zodat de badstof overal 1 cm van de randen van het katoentje ligt.

 

Tip 1: Neem best een donkerder katoentje, zodat het niet zo snel vuil oogt

Tip 2: Sommige winkelkarren hebben geen rechte baar. In dat geval neem je 2 maal een lapje dat de breedte heeft van het stuk van de baar dat je vasthoudt (vb. 2 x 15 cm). De uitleg die volgt is voor een grote lap: als je 2 lappen maakt doe je hetzelfde voor beide kleinere stukken. Houd hierbij wel in het oog wat de lange kant is en wat de korte.

Zet de badstof met een zigzag-steek vast op het katoentje. Zorg dat het overal mooi recht blijft.

Plooi daarna de 2 lange kanten op elkaar (rechte kant tegen rechte kant) en stik een korte en aansluitend de lange kant dicht. Keer het werk en duw de hoekjes netjes uit. Plooi de stof aan de korte open zijde 1 cm naar binnen en stik kort op de kant dicht.

Naai nu de pluizige kant van de velcro in de lengte langs 1 bovenkant. Naai de stoppelkant aan de andere kant tegen de onderzijde. Op de tweede foto zie je hoe ze samenkomen als je ze rond iets zou vouwen.

 

Tip: als je zelfklevende velcro hebt kan je die niet naaien, want de naald van de machine komt dan snel vol lijm te hangen en weigert dienst. Ik weet niet of zelfklevende velcro stevig genoeg is voor dit project.

 

Zo, helemaal klaar, nu kan je veilig winkelen.